Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme)

Excelleren in de Wwft – Kiezen voor KYC Partners

In de wereld van financiële en niet-financiële dienstverlening is naleving van de Wwft niet langer een optie, maar een absolute noodzaak. Bij KYC Partners begrijpen wij dit als geen ander, en wij hebben ons gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties zoals die van u bij het beheren van de complexe uitdagingen van de Wwft. Waarom kiezen voor KYC Partners? Lees het hieronder.

Ongeëvenaarde Expertise

Onze teams van KYC experts hebben jarenlange ervaring in de Wwft (KYC/CDD). Wat ons onderscheidt, is onze diepgaande expertise in het beheren van complexe cliëntdossiers. Wij begrijpen dat uw organisatie te maken kan krijgen met cliënten die niet-traditionele structuren hebben of internationale belangen hebben. Onze teams zijn bedreven in het identificeren en aanpakken van complexe KYC/CDD vraagstukken.

Op Maat Gemaakte Oplossingen:

Wij geloven in maatwerk en nemen geen genoegen met halve maatregelen als het gaat om KYC. Onze oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan uw specifieke behoeften. Of u nu een financiële instelling bent die KYC/CDD-risico’s dient te minimaliseren of een niet-financiële dienstverlener die de AML/CTF-richtlijnen dienen na te leven, wij hebben de juiste tools en strategieën voor u. Wij ondersteunen u bij het identificeren van risico’s, het nemen van weloverwogen beslissingen en het bouwen van sterke due diligence-processen voor uw cliënten.

Samen Sterk:

Uw organisatie staat er niet alleen voor als het gaat om de Wwft (KYC/CDD). Met KYC Partners aan uw zijde heeft u een toegewijde partner die u ondersteunt bij elke stap van uw KYC-reis. Wij zijn er om uw belangen te beschermen, uw integriteit te bevorderen en deze waarborgen. Waar mogelijk ontzorgen wij u bij het beheer van (complexe) cliëntdossiers en uw KYC/CDD-processen.

Wij ondersteunen en ontzorgen uw organisatie bij KYC/CDD en bestrijding van witwassen op verschillende manieren:

  • CDD-helpdesk: Voor ieder vraagstuk omtrent KYC/CDD kunt u bij ons terecht: wij maken een scherpe analyse en leveren een bondig advies.
  • Cliëntdossiers: wij beoordelen de kwaliteit van de cliëntendossiers en helpen u om de kwaliteit te verbeteren als dat nodig is.
  • Check: wij toetsen in hoeverre uw organisatie voldoet aan de normen op het gebied van KYC/CDD en bestrijding van witwassen/financiering van terrorisme.
  • CDD Risicoraamwerk: wij helpen u bij het opzetten van het KYC/CDD-risicoraamwerk. Welke indicatoren moeten leiden tot een laag, medium of hoog risico? De antwoorden vindt u in het CDD-risicoraamwerk dat iedere organisatie die onder de Wwft-regels valt behoort te hebben.

Als dat nog niet genoeg is, dan gaan wij verder waar anderen stoppen. KYC Partners wilt u ondersteunen en ontzorgen op het gebied van:

  • Het opstellen van (cliëntacceptatie)beleid dat is afgestemd op uw strategie, specifieke werkzaamheden, cliëntgroep en bijbehorende risico’s;
  • Het implementeren van de wettelijke verplichtingen in de bedrijfsprocessen;
  • Uitvoeren van een SIRA (integriteitsrisicoanalyse); en
  • Ondersteunen bij de uitvoering van een cliëntenonderzoek.

KYC is geen bijzaak voor ons; het zit in ons DNA. We zijn vastberaden om uw organisatie te ondersteunen bij het behouden van de hoogste normen van integriteit en zorgvuldigheid, ongeacht de complexiteit van de situatie. Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Laten wij samenwerken om uw organisatie te ondersteunen en te beschermen tegen de complexiteit van KYC/CDD en ervoor te zorgen dat u altijd voldoet aan de regelgeving.

Neem vandaag nog contact met ons op!

KYC Partners is uw vertrouwde partner in Wwft (KYC/CDD). Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen, beschermen en laten excelleren in de wereld van de Wwft.